Bloggerda yazı içinde HTML kodlarını yazabilmek için


Blogger'da yazı içinde HTML kodlarını yazabilmek için

Blogger HTML ile yazıldığı için yazınızın içine HTML kodları koymak istediğinizde hatalarla karşılaşacaksınız. Ya yazıyı yayınlayamazsınız ya yazınızın içinde HTML kodları gösteremezsiniz ya da kod doğrudan çalışıp sizin isteğinizin dışında işlemler yapar.

Bu sebeple bir çok yazınızı yazmaktan vazgeçmiş olabilirsiniz. Ya da yazmışsınızdır ancak HTML kodları text olarak bir yerlere upload etmişsiniz fakat bu durumu içinize de sindirememiş olabilirsiniz.

Bunun bir çözümü var tabii ki. İşte size çözüm:

Blogger'da yazı içinde HTML kodlarını yazabilmek için


Öncelikle yazmak istediğiniz HTML kodunu düzenlemeniz gerekiyor.

Bu düzenlemeyi kodlar ile yapabilmek mümkün fakat uzun uzun uğraşmak yerine ŞU SİTEDEN rahatlıkla düzenleme yapabilirsiniz.

"Paste your text here." yazan yere yazınızın içine koymak istediğiniz kodu yazın. "Format Text"butonuna basmadan önce "Embed Stylesheet:" kutusunun işaretini kaldırın.

Hemen aşağıdaki kutucukta kodunuz dönüştürülmüş olacak. Buradaki kodu kopyaladıktan sonra sayfanıza yapıştırın. İşlem tamam.

Eğer "Embed Stylesheet:" kutusunu işaretlerseniz; yazdığınız kod, sayfanızda bir kutu içinde gösterilir. Kutunun rengini, vs... diğer özelliklerini ayarlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra oluşacak kutunun örneği dönüştürülmüş kod kutusunun hemen altında gri bir altlık içinde ve kesikli çizgilerle sınırlanmış halde görünecek. Hoşlanırsanız o şekilde de kullanabilirsiniz.

Bir diğer yol:


<pre style="font-family: Andale Mono, Lucida Console, Monaco, fixed, monospace; color: #000000;
background-color: #eee;font-size: 12px;
border: 1px dashed #999999;line-height: 14px;padding: 5px; overflow: auto; width: 100%">
<code>KODUNUZ</code>
</pre>

KODUNUZ kısmına kendi konuzu yazdıktan sonra kodun tamamını yazınıza ekleyin. Yazınızı yayınladığınızda kodunuz aşağıdaki şekilde gözükecektir.

 KODUNUZ 

Ayrıca bu sitede de (http://www.eblogtemplates.com/blogger-ad-code-converter/) HTML kodlarını çevirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder